Nej tak til overvågning
Vi mener at den omfattende overvågning, sporing og profilering underminerer den personlige frihed. Derfor siger vi nej tak til overvågning, eksterne cookies og vi lader ikke andre se med på vores hjemmeside.

En klar holdning
Vi mener at det er vigtigt også som virksomhed at tage stilling til konsekvenserne af den voksende indsamling af data, ikke mindst af de store tech-virksomheder.
Simpelt Regnskab indsamler så lidt data som muligt og spørger kun om det, vi skal bruge for at kunne gøre din hverdag lidt lettere.
Vi siger nej til sporing og overvågning. Vi deler ikke dine oplysninger med andre, og vi tillader ikke eksterne cookies på vores hjemmeside.
Vi gennemgår løbende vores systemer for indsamling af data og vurderer om vi kan forbedre og minimere.
Vi mener det faktisk
Meta (tidligere Facebook) bygger deres forretning på omfattende profilering af brugere, både på Facebook og andre hjemmeside. Google indsamler data ikke bare fra søgning og annoncer men også via deres værktøj til statistik om besøgende på hjemmesider. Vi mener det har nået et problematisk omfang, ofte sker skjult og uden mulighed for at sige fra.
Derfor har vi fravalgt annoncering på Facebook, målrettet annoncering på Google og vi har ingen ekstern sporing af besøg på vores hjemmeside med Facebook Pixel eller Google Analytics.
Vi er stolte over at være Danmarks første regnskabssystem, der opfylder D-mærkets høje krav til sikkerhed, databeskyttelse og dataetik. Dine data er altid i sikre hænder.
Læs mere
Der er de seneste år kommet mere fokus på (særligt de store) tech-virksomheders indsamling af data og profilering af deres besøgende. Det bliver kaldt overvågningskapitalisme og har skræmmende potentiale både personligt og demokratisk.
Den amerikanske socialpsykolog Shoshana Zuboff har skrevet en meget rost bog om konsekvenserne af den omfattende dataindsamling. Bogen hedder Overvågningskapitalismens tidsalder og er anmeldt i bl.a. Information.
På Netflix findes en seværdig dokumentarfilm om særligt de sociale mediers indvirkning. Den hedder The Social Dilemma.